Poruka Lazanskog! Srbija je kao devojka ostavljena na venčanju…

Velike sile imaju velike interese na svakoj tački Zemljine kugle i očekivano je da svaka od njih pokušava da nas upotrebi kao svog igrača ukazuje Lazanski.

Ako Amerika kaže da su njeni bezbednosni interesi ugroženi u Zubinom potoku ili Leposaviću, onda i Rusija ima potpuno legitiman zahtev da i njeni interesi budu predstavljeni, rekao je Lazanski.

Dakle,s druge strane, kako je podsetio, Rusija podržava Srbiju u situacijama kada je “nama teško”.

Takođe, ističe da Beograd neguje dobre odnose sa Briselom, Vašingtonom, Moskvom i Pekingom, Lazanski smatra da se ne može ignorisati činjenica da se, u situacijama kada je potrebno izjašnjavanje na međunarodnom planu, zapadni centri moći izjašnjavaju protiv Srbije.

– Ako mi jedna strana konstantno kontrira, i ide protiv mojih interesa, a druga strana mi konstantno pomaže, ko mi je bliži onda? Hajde, čisto formalno gledajući, ko je bliži? – upitao je Lazanski.

Lazanski misli da put Srbije ka EU nije doveden u pitanje, ali podseća da je “za ljubav potrebno dvoje”. On ukazuje da Srbija stalno ponavlja “ovima u Briselu” kako ih voli i kako hoće kod njih, a onda francuska ministarka dođe i kaže da prijem Srbije u EU nije ni u kratkoročnom, ni u srednjoročnom planu.

– I onda se osećate kao devojka ostavljena na venčanju u zadnji čas. Mladoženja nije došao – obrazlaže Lazanski.