Eurokrem-keks torta! Redaj,slaži,maži… (RECEPT)

Sve što vam je potrebno je:

keks,
eurokrem,
slatka pavlaka,
čokolada,
mleko

Sastojci:

1,5 – 2 dupla pakovanja belog petit keksa
1,5 – 2 dupla pakovanja tamnog petit keksa (sa kakaom)
150-200 gr belog eurokrema
150-200 gr crnog eurokrema
5 dl slatke pavlake
mleko za natapanje keksa

Ako želite u mleko možete da dodate i malo arome vanile.

Ukoliko vam se kolači i torte lako isuše u frižideru, umetsto 5dl stavite 6 dl slatke pavlake.

Za preliv:

1 dl slatke pavlake
100 gr čokolade

Priprema: Umutite slatku pavlaku pripreljenu za fil i podelite na dva dela. U jedan deo dodajte beli eurokrem, u drugi crni. Dobro umutite. U ovaj fil nije potrebno dodavati margarin, jer eurokrem sadrži dovoljno masnoća.Tačnu količinu eurokrema odredite prema svom ukusu i slatkoći slatke pavlake koju koristite.

Dno kalupa za tortu (kojem se skida obruč – 28cm) obložite pek papirom. Premažite ceo kalup margarinom ili puterom i pospite šećerom u prahu. Kekse potapajte u mleko, zatim ih ređajte, jedan krug jedna boja, drugi krug druga boja. Na crni keks nanosimo beli fil a na beli crni fil. Kada popunite ceo kalup, ostatak belog i crnog fila spojite i dobro izmešajte da se boja ujednači.

Premažite tortu (ne vadimo je iz kalupa!) tim filom i dobro popunite eventualne rupice i nejednakosti u visini keksa. Za glazuru otopite čokoladu i još vrućoj dodajte slatku pavlaku. Prelijte preko torte i ukrasite kokosom ili po svojoj želji. Tortu ostavite da odstoji preko noći u frižideru, zatim možete bez problema da je premestite na tacnu na kojoj ćete da poslužujete. Uživajte u jednostavno ukusnoj i torti prelepog preseka!