Zašto je licemerno saosećati sa Severinom! Oglasio se Hrvatski psihijatar i objavom zapalio internet!

Herman Vukušić,poznati Hrvatski psihijatar izazvao je brojne reakcije svojom objavom na Fejsbuku, u kojoj objašnjava “zašto je licemerno saosećati sa Severinom”. Nekis u ga podržali, dok su drugi oštro reagovali na njegove reči, a objavu prenosimo u celosti.

Juče uveče, skladno privremenoj meri koju je temeljem svoje (neprasnažne) presude na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu donela sudija Tea Golub, Milan Popović preuzeo je svog maloletnog sina Aleksandra od Severine. Od juče Aleksandar živi sa ocem Milanom, a Severina ga može viđati utorkom i četvrtkom od 15.00 do 20.00, te svaki drugi vikend. Odmah po objavi presude počele su po lajfstajl rubrikama raznih portala curiti suze saosećanja sa Severinom od strane raznih medijskih posvuduša i tzv. “slavnih javnih osoba” poput Marka Grubnića, Ive Todorić i ostalih. Takođe, gotovo svi mediji u zemlji darovali su nemali prostor u svom izveštavanju o ovom slučaju.

Pri tome, a što je uobičajeno za Hrvatsku, zaboravlja se kako je presuda sudije Golub posledica odluke Županijskog suda u Splitu koji je u avgustu 2018. godine temeljem Severinine žalbe ukinuo prvostepenu presudu Verice Nikić, sudije Opštinskog građanskog suda u Zagrebu. Prema presudi sudije Nikić maloletni Aleksandar Popović trebalo je da živi sedam dana kod majke Severine Kojić, a sedam kod oca Milana. Ukratko: pre godinu dana Severina se žalila na presudu koja po modernim evropskim i svetskim standardima zastupa najprimerenije rešenje za dete – zajedničko roditeljsko starateljstvo, pola vremena s majkom, pola s ocem. Potom se i javno obrušila na sutkinju Nikić, do te mere da je u njenu odbranu javno morao stati i sam Sud svojim saopštenjem u kojem je rečeno kako “se osuđuje medijska eksponiranost slučaja te optužuje pevačicu za stvaranje medijskog pritiska na Županijski sud.

Ne zaboravimo i njen javni angažman u slučaju malog Cesarea kada je nemilo koristila svoju medijsku zastupljenost u cilju opstrukcije pravosnažne sudske odluke da se dete vrati svom ocu. Na koncu, ali ne i najmanje važno, na nedavnoj je pres konferenciji organizovanoj povodom njene predstojeće turneje opet iskoristila medije u cilju širenja optužbi na račun Aleksandrovog oca, gradonačelnika Milana Bandića, detetove škole i još svega i svačega. Svega par dana nakon te pres konferencije Severina je nepravosnažno osuđena za nasilje u porodici zbog pretnji koje je uputila svom bivšem partneru Milanu Popoviću. Kada uzmem u obzir sve navedeno, smatram da je licemerno saosećati sa osobom koja je svoju medijsku slavu obilno koristila u cilju uticaja na hrvatsko pravosuđe u svoju korist i pri tom koristila brojne mehanizme koji nisu na raspolaganju običnom, malom hrvatskom čoveku.

P.S. Tek nakon objave ovoga teksta skrenuli su mi pažnju u komentarima na brojne uvrede i seksističke ispade kojima je Severina trenutno izložena na društvenim mrežama. Iste bezrezervno osuđujem i molim da ih se klonite u komentarima ove moje objave”, napisao je Vukušić.