Ovo je razlog zbog kojeg je Severina izgubila dete! Ovaj postupak joj oduzeo dete…

Pevačica Severina Kojić je, po svemu sudeći, izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom, kojem je od prošle nedelje zvanično staratelj otac, Milan Popović, zbog nepoštovanja suda, zanemarivanja obaveza prema školi u koju ide njen sin, ali i odbijanja saradnje sa biznismenom, a u konačnoj odluci je veliku ulogu imao i Igor Kojić, čiji je postupak bio veoma nesmotren.

– Severina je bila dužna da dođe po dete u školu. Umesto nje, po dete je tada došao njegov očuh, Igor Kojić. Iako su Severina i Milan postigli dogovor oko toga, ko umesto njih može da preuzme dete iz škole, pevačica taj dokument nije potpisala. Njen suprug je insistirao da preuzme Aleksandra, iako ga je dežurna učiteljica obavestila, da to po aktuelnoj, takozvanoj pik-ap listi, mogu učiniti samo roditelji. Kada mu nije uspelo da uzme dete, imesto da zatraži mirno rešenje, najbolje u interesu deteta, Igor je izašao iz škole i otišao do učionice, u kojoj se nalazilo dete. Tada mu je kroz prozor rekao da ne sluša učiteljice i da pobegne : “Ne boj se nikog, Aleks, uzmi jaknu i beži, slobodno beži odavde! Ne mogu ti ništa, beži!”. Upravo nakon tog postupka se dete uznemirilo, rasplakalo i pokušalo da pobegne iz škole. Policija je intervenisala, a Popović je putem mejla, dao saglasnost, da Kojić tada preuzme dete. – navodno piše u presudi.

Takođe,interesantno je to da je Kojićeva, koja je školi poslala mejl da je sprečena da dođe po sina, jer je povređena, nakon incidenta, sama došla u školu kako bi uzela detetov ranac, međutim nije mogla da dođe do njega, jer su prostorije, gde se nalazio ranac, bile zaključane.

– Nakon što su došli kući, videla je da je dete istraumirano, a ono je ispričalo, šta su mu sve učiteljice radile, i govorile, kako su ga potezale za ruku i stomak, kako se preplašio, jer je mislio da će ostati sam zaključan u školi. Onda je izrazio želju da više ne ide u tu školu. Dan posle se dete žalilo na bolove u ruci, pa ga je odvela na pregled, u bolnicu i priložila nalaz. Milana je mejlom obavestila da je Aleksandar istraumiran, i pitala ga je šta da rade, na šta je Milan odgovorio da oboje lažu. Nakon toga, D.Majić je pregledao dete, i zakazao termin psihološke obrade, ali joj nalaz nije dostavio jer mu se javio Popović i pretio mu. – navodno piše u sudskom dokumentu.

Takođe, pevačica je sudu zamerila što nije usvojen ni jedan dokaz protiv Popovića:

– Tužilja je navela da je Aleksandar nakon povratka sa letovanja na Kipru, gde je boravio sa ocem, rekao da ga je Milan tukao, i da ga je nakon udaraca bolela glava, te da je to prijavila. Takođe, Aleksandar nije odbijao da ide kod oca, jer se u njegovoj kući nalaze razne igračke, te da je u to vreme koje boravi kod Popovića, dete rasterećeno, i posvećeno samo zabavi – stoji navodno u presudi.

Sud nije prihvatio Severininu tvrdnju da dete kod oca nema naviku učenja i izvršavanja obaveza, budući da iz škole tvrde da je saradnja sa ocem u potpunosti ostvarena, da je on redovno odlazio na roditeljske sastanke i informisao se o svemu.