Objavljene stavke iz presude o starateljstvu nad Severininim sinom! Ovo nije poštovala!

Kako doznajemo,Sudija Tea Golub, koja je donela privremenu odluku da mali Aleksandar Popović (7,5) od sada živi sa ocem Milanom Popovićem (54), a ne sa majkom Severinom Kojić (47), u obzir je uzela informacije koje su dostavljene od škole koju dečak pohađa.

Dakle,kako se navodi u presudi, zaključak sudije Tee Golub jeste da je pevačica nemarna majka, koja kod sina izaziva stres, a sve da bi sebe prikazala kao žrtvu u javnosti.

Navedenom zaključku prethodio je događaj od oktobra 2019. godine, kada je Aleksandar bio na rekreativnoj nastavi u Novom Vindolskom, a kada je Severina na ličnu odgovornost došla da ga uzme, bez reči objašnjenja.

Škola izražava sumnju da majka svesno zanemaruje dečakove potrebe, jer je kratko obrazložila da je došla po dete prema uputstvu učiteljice, što je potpuna manipulacija činjenicama, pošto iz izveštaja koordinatorke iz Novog Vinodolskog proizlazi potpuno suprotno – da je majku pokušala da uveri da je dečak dobro raspoložen i da nisu primetili nikakve razloge za odlazak, te su je molili da dečaku dopusti ostanak. Majka prilikom preuzimanja deteta iz hotela nije lično došla na preuzimanje, već je sedela u autu, a u hotel je ušao njen suprug Igor Kojić, koji učiteljicama nije hteo da da konkretan odgovor na pitanje da li je majka s njim – navodi se presudi.

Dalje se navodi, kada je ugledala sina pevačica je izašla iz automobila i zagrlila ga, ali se nastavnicima nije obratila, niti im je objasnila zašto dečak ide ranije kući.

Sudija Tea Golub smatra da je Kojićka htela sina da dovede do nesigurnosti kako bi po svaku cenu sprečila da otac dođe po dete u školu, kada ona nije u mogućnosti.

Majka ne vodi računa o zaštiti prava deteta, opstruira proceduru koju sprovodi škola, te na taj način svog sina, kao i ostale učenike, stalno dovodi u stanje stresa, a i nepotrebnog emocionalnog pritiska, s kojim dečak nije u stanju da se nosi (kako je u više navrata uočeno u školi, o čemu je obavešten i centar za socijalni rad), a sve to samo da bi samu sebe prikazivala kao žrtvu pred očima i ušima medijskog prostora i šire javnosti – navodi se u presudi.

Takođe, u presudi piše da je Severina stalno tokom postupka tvrdila da je postupanje suda temeljeno isključivo na finansijskoj koristi od strane Popovića, kojeg je u javnosti predstavljala kao “beskrupuloznu osobu, jer je novac jedini jezik koji on razume”, piše Kurir.

Ali,iak, reklo bi se da se sud vodio ovim stavkama kada je donosio presudu, a najverovatnije je peta bila od ključne važnosti.

STAVKE IZ PRESUDE

Severina i Milan nisu u kontaktu poslednjih pet godina
Severina se više puta nije pridržavala rešenja suda u Zagrebu
Ona nije izvršavala roditeljske dužnosti u odnosu na obrazovanje sina, nije odlazila na roditeljske sastanke, već sa školom komunicira putem advokata
Odbijala je da vodi dete kod psihologa
Propusti tokom vaspitanja deteta uočeni su u većoj meri kod nje
Popović je konačan predlog i mišljenje CZSR prihvatio, dok Severina ističe da centar štiti samo Popovićeve interese, a na štetu deteta
Severina se nije redovno odazivala na pozive suda
Severina je Popovića optužila da je manipulator koji novcem kupuje sve što može, da bi dete njemu pripalo.