Otvoren aerodrom! Prvi avion poleteo za Dortmund,ali po novim pravilima!

Kako doznajemo redonovno uspostavljanje redovnog avio saobraćaja omogućeno je odlukom Vlade Republike Srbije kojom je ponovo otvoren granični prelaz na niškom aerodromu.

Letom na liniji Niš-Dortmund kompanije “Viz er”, danas je ponovo uspostavljen avio saobraćaj sa niškog civilnog aerodroma “Konstantin Veliki”. Avion iz Dortmunda sleteo je na Konstantin Veliki u 11.50 časova, odakle je u 13 časova poleteo ka Nemačkom gradu.

Za prvi let ka Dortmundu vladalo je veliko interesovanje, a avion je bio maksimalno pun koliko je to dozvoljeno po novim epidemijskim protokolima bezbednosti.

Avioni “Viz era” narednih dana leteće po redovnom redu letenja koji je važio pre pandemije ponedeljkom i petkom, vazduhoplovi će sletati u Niš u 11.25 časova a poletati u 11.55 časova.

– Podsećamo sve putnike koji putuju sa našeg aerodroma da će morati da se ponašaju i imaju sva neophodna dokumenta u skladu sa obavezama koje su nametnule države ka kojima se obavlja saobraćaj. Svi dolazeći putnici, odlukom Vlade Republike Srbije, od danas ulaze na teritoriju Republike Srbije bez upotrebe PCR testa i obavezne samoizolacije, uz poštovanje svih propisanih mera – saopšteno je iz preduzeća “Aerodromi Srbije”.

Na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za javno zdravlje Niš, Aerodromi Srbije su preduzeli sve potrebne mere zaštite, kako bi putnici i zaposleni na aerodromu ostali bezbedni tokom boravka i rada.

Molimo putnike da se ponašaju odgovorno prilikom boravka na aerodormu, da na aerodrom ne dolaze bez zaštitne maske i da prate uputstva koja su istaknuta u terminalnoj zgradi i koja će dobijati od našeg osoblja. Očekujemo da se, u toku juna meseca, nastavi sa postepenom normalizacijom saobraćaja sa aerdoroma “Konstatin Veliki” u Nišu i aerodroma “Morava” u Kraljevu i da i ostale avio kompanije obnove saobraćaj u skladu sa svojim procenama i odlukama. Aerodromi Srbije će, kao i do sada, obaveštavati javnost o novostima vezanim za ponovno uspostavljanje redovnog putničkog avio saobraćaja, saopštavaju “Aerodromi Srbije”.