Detaljno radno vreme objekata! Do koliko će ko raditi ,i ko sme raditi vikendom…

Kako saznajemo Vlada Srbije usvojila je najnoviji predlog Kriznog štaba.

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

Ovo su detalji o novom radnom vremenu koje je usvojeno jutros na Kriznom štabu, a zatim i u Vladi Srbije. Odluka stupa na santu već od danas.

Radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečijih igraonica biće od ponedeljka do petka do 20 časova.

Takođe radno vreme ugostiteljskih objekata i to kafića i restorana, takođe će biti od ponedeljka do petka do 20 časova, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala bez izuzetka.

Takođe, radnim danima do 20 časova mogu da rade frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Nove mere stupaju na snagu danas 21. decembra i biće na snazi do petka 25. decembra 2020. godine, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera.

Takođe podsećamo da, u skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Takođe, apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Ovi objekti mogu da rade i vikendom

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od danas 21. decembra, mogu da rade svakog dana do 21 časova.

Vlada Republike Srbije i Krizni štab apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno i da štite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice.

Poštovanjem mera i odgovornim ponašanjem, čuvamo i naš zdravstveni sistem, saopštila je Vlada Srbije.

Dobro poznate epidemiološke mere i preporuke, poput nošenja maske u svim zatvorenim prostorima, redovno pranje ruku, držanje odstojanja od drugih ljudi, dezinfekcija svih površina kao i često provetravanje prostorija ostaju na snazi, zaključuje se.

Što se tiče mera za predstojeći vikend, kao i za Novu godinu, Krizni štab će ponovo zasedati u petak, kada se očekuje da budu donete upravo za taj period.